Osso buco

Table
  1. Osso Buco
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Servering:

Osso Buco

Ingredienser:

  • 4 skivor kalvben
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk olivolja
  • 1 st lök, hackad
  • 2 st morötter, skivade
  • 2 st selleristjälkar, skivade
  • 4 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 4 dl hönsbuljong
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
You may also be interested in:  Chimichangas - gratinerade burritos med kycklingröra

Gör så här:

  1. Dela kalvbenen i mindre bitar.
  2. Strö vetemjöl på benen och banka försiktigt in mjölet med en köttklubba.
  3. Hetta upp olivoljan i en gryta och bryn benen på båda sidor tills de får en gyllene färg.
  4. Tillsätt lök, morötter, selleri och vitlök till grytan. Fräs i några minuter tills grönsakerna blir mjuka.
  5. Häll i vinet och låt det koka i cirka 2 minuter tills alkoholen kokar bort.
  6. Tillsätt hönsbuljong, krossade tomater, rosmarin, timjan, salt och svartpeppar. Rör om väl.
  7. Sänk värmen, täck grytan och låt den sjuda i cirka 2 timmar tills köttet är mört och faller isär.

Servering:

You may also be interested in:  Brietårta med honung och torkad frukt

Servera Osso Buco med ris, potatispuré eller polenta. Strö över lite finhackad persilja innan servering för extra smak och presentation. Njut!

Tomatsallad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up