Osso buco
Osso Buco
Ingredienser:
- 4 skivor kalvben
- 2 msk vetemjöl
- 2 msk olivolja
- 1 st lök, hackad
- 2 st morötter, skivade
- 2 st selleristjälkar, skivade
- 4 st vitlöksklyftor, finhackade
- 1 dl torrt vitt vin
- 4 dl hönsbuljong
- 1 burk krossade tomater (400 g)
- 2 tsk torkad rosmarin
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk salt
- ½ tsk svartpeppar
Gör så här:
- Dela kalvbenen i mindre bitar.
- Strö vetemjöl på benen och banka försiktigt in mjölet med en köttklubba.
- Hetta upp olivoljan i en gryta och bryn benen på båda sidor tills de får en gyllene färg.
- Tillsätt lök, morötter, selleri och vitlök till grytan. Fräs i några minuter tills grönsakerna blir mjuka.
- Häll i vinet och låt det koka i cirka 2 minuter tills alkoholen kokar bort.
- Tillsätt hönsbuljong, krossade tomater, rosmarin, timjan, salt och svartpeppar. Rör om väl.
- Sänk värmen, täck grytan och låt den sjuda i cirka 2 timmar tills köttet är mört och faller isär.
Servering:
Servera Osso Buco med ris, potatispuré eller polenta. Strö över lite finhackad persilja innan servering för extra smak och presentation. Njut!