Horchata – mandel- och risdryck

Table
  1. Recept: Horchata – mandel- och risdryck
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Horchata – mandel- och risdryck

Ingredienser:

  • 1 kopp ris
  • 1 kopp skalade mandlar
  • 4 koppar vatten
  • 1 kopp socker
  • 1 tesked vaniljextrakt
  • isbitar (valfritt)

You may also be interested in:  Krämig carbonara

Gör så här:

  1. Skölj riset och lägg det tillsammans med mandlarna i en skål. Tillsätt vatten och låt blandningen stå över natten.
  2. Nästa dag, häll blandningen i en mixer eller matberedare och mixa tills det blir en slät vätska.
  3. Genom en finmaskig sil, sila blandningen för att ta bort eventuella grövre bitar.
  4. Tillsätt socker och vaniljextrakt till den silade vätskan och rör om tills sockret löses upp.
  5. Häll horchatan i en kanna och servera kall med isbitar om så önskas.
  6. Smaklig måltid!

Bitterballen – Kroketter med högrev
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up