Rabarberlemonad

Table
  1. Rabarberlemonad
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Rabarberlemonad

Ingredienser:

  • 500 g rabarber
  • 1 liter vatten
  • 200 g socker
  • 2 citroner
  • Isbitar

Gör så här:

  1. Tvätta och skär rabarbern i mindre bitar.
  2. Häll rabarberbitarna i en kastrull och tillsätt vattnet.
  3. Låt koka upp och sjud på låg värme i ca 10-15 minuter tills rabarbern mjuknar.
  4. Häll rabarberblandningen genom en sil för att separera vätskan från rabarberspadet.
  5. Häll vätskan tillbaka i kastrullen och tillsätt sockret.
  6. Riv skalet från citronerna och tillsätt det till kastrullen.
  7. Pressa saften från citronerna och tillsätt den också.
  8. Låt lemonaden kallna i kylen.
  9. Sila lemonaden igen för att ta bort eventuella bitar.
  10. Häll upp i glas med isbitar och servera.
You may also be interested in:  Coleslaw

Tips: För en extra fräsch smak kan du lägga till myntablad eller några skivor citron som dekoration.

Pocherad torsk med primörer och kapris
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up