Timjan- och vitlöksrostade tomater

Table
  1. Recept: Timjan- och vitlöksrostade tomater
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Timjan- och vitlöksrostade tomater

Ingredienser:

  • 500g körsbärstomater
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 1 msk färsk timjan
  • 2 msk olivolja
  • Flingsalt och svartpeppar efter smak

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200°C.
  2. Skölj tomaterna och dela dem på mitten.
  3. Pressa vitlöksklyftorna och blanda dem med tomaterna i en ugnsform.
  4. Strö över färsk timjan och ringla över olivoljan.
  5. Krydda med flingsalt och svartpeppar.
  6. Rosta i ugnen i cirka 20-25 minuter tills tomaterna är mjuka och gyllene.
  7. Servera som tillbehör till grillat kött eller fisk, eller som en del av en sallad.
You may also be interested in:  Stekt älginnanlår med blandsvamp

Tips: För extra smak kan du också tillsätta andra örter som rosmarin eller oregano.

Plommonmarmelad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up