Kokta kycklingfiléer med ostrisotto

Table
  1. Kokta kycklingfiléer med ostrisotto
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Kokta kycklingfiléer med ostrisotto

Ingredienser:

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 dl risottoris
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl vitt vin (kan uteslutas)
  • 2 msk ostronsås
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar efter smak

You may also be interested in:  Röd linssoppa med kokos och tomat

Gör så här:

  1. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och krydda dem med salt och peppar.
  2. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek kycklingen på medelhög värme tills den får en fin gyllene
    yta. Ta sedan av från värmen och låt vila.
  3. Finhacka lök och vitlök.
  4. I samma stekpanna, tillsätt lök och vitlök och fräs dem tills de blir mjuka och genomskinliga.
  5. Tillsätt risottoris och rör om tills alla riskorn är täckta av oljan.
  6. Häll i vitt vin och rör om tills det absorberas av riset.
  7. Tillsätt en slev av grönsaksbuljongen i taget och rör om tills vätskan absorberas innan nästa slev tillsätts.
  8. Fortsätt tills risottoriset är mjukt men fortfarande har en lätt tuggmotstånd.
  9. Blanda i ostronsås och rör om tills riset är jämnt täckt.
  10. Servera den kokta kycklingfilén ovanpå en portion av ostrisotton och njut av din läckra måltid!
Lax med teriyakisås och ris
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up