Napolitansk pizzadeg

Table
  1. Recept: Napolitansk pizzadeg
    1. Gör så här:

Recept: Napolitansk pizzadeg

Ingredienser:

  • 500 g vetemjöl
  • 10 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 3 dl ljummet vatten

Gör så här:

  1. Blanda vetemjöl, jäst, salt och socker i en stor skål.
  2. Tillsätt det ljumma vattnet och börja knåda degen för hand i cirka 10 minuter tills den är smidig och elastisk.
  3. Låt degen jäsa under en bakduk i cirka 1-2 timmar, tills den har dubblat i storlek.
  4. Kavla ut degen på en mjölad yta och forma den till önskad pizzabotten.
  5. Placera pizzan på en plåt med bakplåtspapper och låt den jäsa igen i cirka 30 minuter.
  6. Under tiden kan du förbereda önskad fyllning med tomatsås, mozzarella, basilika och andra önskade ingredienser.
  7. Grädda pizzan i en förvärmd ugn på 250°C i cirka 10-15 minuter, tills den är gyllenbrun och bubblig.
  8. Servera din napolitanska pizza direkt och njut av den!
You may also be interested in:  Världens godaste äppelsmulpaj

För bästa resultat rekommenderas att använda en pizzasten eller pizzaplåt för att få den autentiskt knapriga botten.

Pannkakor - grundsmet
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.