Tomtecookies

Table
  1. Tomtecookies
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Tomtecookies

Ingredienser:

  • 2 dl smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl brun farinsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 200 g vit choklad, grovhackad
  • 200 g röda karameller eller gelégodis
You may also be interested in:  Koka ägg

Gör så här:

  1. Vispa smör, strösocker och brun farinsocker i en bunke tills det är riktigt fluffigt.
  2. Tillsätt vaniljsocker och äggen, och vispa ytterligare.
  3. Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt i en annan bunke.
  4. Tillsätt mjölblandningen i smörblandningen och blanda ihop till en deg.
  5. Rör ner den grovhackade vita chokladen i degen.
  6. Sätt ugnen på 175 grader.
  7. I en separat skål, smält de röda karamellerna eller gelégodiset i mikrovågsugn eller över vattenbad.
  8. Rulla små bollar av degen och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt.
  9. Grädda cookies i ugnen i ca 10-12 minuter, eller tills de fått en gyllenbrun färg.
  10. Ta ut plåten och låt kakorna svalna något innan du gör en liten fördjupning i varje cookie.
  11. Fyll varje fördjupning med smält röd karamell eller gelégodis.
  12. Låt kakorna svalna helt innan servering.
Grekiska köttbullar i tomatsås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up