Fransk rabarbermarmelad

Table
  1. Recept på Fransk Rabarbermarmelad
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Fransk Rabarbermarmelad

Ingredienser:

  • 500g färska rabarberstjälkar
  • 400g syltsocker
  • 1 ekologisk citron (saften och det rivna skalet)

You may also be interested in:  Crispy chicken nuggets med dipp

Gör så här:

  1. Tvätta och skär rabarberstjälkarna i små bitar.
  2. Lägg rabarbern i en kastrull och tillsätt syltsockret.
  3. Riv skalet från citronen och pressa saften. Tillsätt både saften och skalet till kastrullen.
  4. Koka upp blandningen på medelvärme och rör om regelbundet.
  5. Låt marmeladen småkoka i cirka 20-30 minuter, eller tills den har tjocknat och fått en geléliknande konsistens.
  6. Ta bort kastrullen från värmen och låt marmeladen svalna något.
  7. Häll den varma marmeladen i steriliserade burkar och förslut dem ordentligt. Låt svalna helt.
  8. Förvara marmeladen i kylskåp och njut av den på rostat bröd, croissanter eller som ett smaksatt tillbehör till yoghurt.
Ugnsbakad spetskål med ingefära och soja
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up