Fransk rabarbermarmelad
Recept på Fransk Rabarbermarmelad
Ingredienser:
- 500g färska rabarberstjälkar
- 400g syltsocker
- 1 ekologisk citron (saften och det rivna skalet)
Gör så här:
- Tvätta och skär rabarberstjälkarna i små bitar.
- Lägg rabarbern i en kastrull och tillsätt syltsockret.
- Riv skalet från citronen och pressa saften. Tillsätt både saften och skalet till kastrullen.
- Koka upp blandningen på medelvärme och rör om regelbundet.
- Låt marmeladen småkoka i cirka 20-30 minuter, eller tills den har tjocknat och fått en geléliknande konsistens.
- Ta bort kastrullen från värmen och låt marmeladen svalna något.
- Häll den varma marmeladen i steriliserade burkar och förslut dem ordentligt. Låt svalna helt.
- Förvara marmeladen i kylskåp och njut av den på rostat bröd, croissanter eller som ett smaksatt tillbehör till yoghurt.