Dumplings (deg)

Table
  1. Recept: Dumplings (deg)
    1. Ingredienser
    2. Tillagning

Recept: Dumplings (deg)

Ingredienser

  • 2 koppar mjöl
  • 1 tesked salt
  • 3/4 kopp varmt vatten

Tillagning

  1. Blanda mjöl och salt i en skål.
  2. Tillsätt varmt vatten gradvis och rör om tills degen blir jämn och elastisk.
  3. Dela degen i små bollar och kavla ut dem till tunna cirklar.
  4. Fyll varje degcirkel med önskad fyllning, t.ex. kött, grönsaker eller räkor.
  5. Vik degcirkeln på mitten och nyp ihop kanterna för att försegla dumplingen.
  6. Koka dumplingarna i lättsaltat vatten i cirka 8-10 minuter tills de flyter upp till ytan och är genomkokta.
  7. Servera dumplingsen varma med sojasås eller en dippsås.
You may also be interested in:  Koka ägg

Observera: Dumplings (deg) är en grundläggande deg för att göra dumplings. Du kan använda den för att göra både kokta och stekta dumplings.

Stekt portionsregnbåge med citronsås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up