Vegansk sockerkaka

Table
  1. Recept: Vegansk sockerkaka
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Vegansk sockerkaka

Ingredienser:

  • 2 ½ dl växtbaserad mjölk
  • 1 dl neutral olja
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Gör så här:

  1. Blanda växtbaserad mjölk, olja, strösocker och vaniljsocker i en bunke.
  2. Sikta vetemjölet och bakpulvret i bunken.
  3. Rör om försiktigt så att ingredienserna blandas väl.
  4. Smörj en sockerkaksform och häll smeten i formen.
  5. Grädda kakan i ugnen på 175 grader i cirka 45 minuter.
  6. Låt svalna innan du tar ut kakan ur formen.
You may also be interested in:  Nutellatårta

Servera den veganska sockerkakan som den är eller med något gott tillbehör, som vegansk vispgrädde eller färska bär.

Pepparkakshus
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up