Svamppaj med Västerbottensost

Table
  1. Svamppaj med Västerbottensost
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Svamppaj med Västerbottensost

Ingredienser:

  • 200 g smördegsplattor
  • 500 g blandade svampar (exempelvis champinjoner och kantareller)
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 200 g Västerbottensost, riven
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • Smör, att steka i
  • Olja, att steka i
  • Salt och peppar, efter smak

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Kavla ut smördegsplattorna och klä en pajform med dem.
  3. Stek svampen i smör och olja tills vätskan har kokat bort.
  4. Tillsätt lök och vitlök och fräs ytterligare några minuter.
  5. Krydda med salt och peppar enligt smak.
  6. Fördela svampblandningen i pajformen och strö över Västerbottensost.
  7. I en separat skål, vispa ägg, mjölk och grädde tills det blandas väl.
  8. Häll äggstanningen över svampen och osten i pajformen.
  9. Grädda pajen i mitten av ugnen i cirka 30-35 minuter, eller tills den fått en gyllene färg och stanningen har stelnat.
  10. Ta ut pajen från ugnen och låt den svalna något innan servering.
You may also be interested in:  Lätt lantbröd

Tips:

Servera pajen med en fräsch grönsallad och ett glas kallt vitt vin för en perfekt middag.

Vitlöksstekta vaxbönor
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up