Fiskgratäng med lax och spenat

Table
  1. Fiskgratäng med lax och spenat
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Fiskgratäng med lax och spenat

Ingredienser:

  • 600 g laxfilé
  • 200 g färsk spenat
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl riven ost
  • Smör
  • Olivolja
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Skär laxfilén i portionsbitar och krydda dem med salt och peppar.
  2. I en stekpanna, stek laxen i smör och olivolja tills den får fin färg på båda sidor. Ta upp laxen och lägg åt sidan.
  3. Finhacka löken och vitlöken.
  4. I samma stekpanna, fräs lök och vitlök tills det blir mjukt och genomskinligt.
  5. Lägg i spenaten och stek den tills den mjuknar.
  6. Tillsätt grädde och mjölk och låt det koka upp. Salta och peppra efter smak.
  7. Smörj en ugnssäker form med smör.
  8. Lägg hälften av spenatblandningen i formen och lägg sedan laxfiléerna ovanpå.
  9. Häll resten av spenatblandningen över laxfiléerna.
  10. Strö över den rivna osten.
  11. Gratinera i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter, eller tills gratängen fått fin färg.
  12. Ta ut ur ugnen och låt vila i några minuter innan servering.
You may also be interested in:  Pepparkakskrydda

Servera fiskgratängen med kokt potatis eller ett gott bröd och en fräsch sallad.

Chèvrepizza med grönkål
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up