Lakritspannacotta
Lakritspannacotta Recept
Ingredienser:
- 5 dl vispgrädde
- 1 dl strösocker
- 2 tsk lakritspulver
- 4 gelatinblad
- Lakritssås
- Färska bär eller frukt att servera med
Gör så här:
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter tills de blir mjuka.
- Häll vispgrädden och strösockret i en kastrull och värm på medelhög värme, rör om tills sockret lösts upp.
- Tillsätt lakritspulvret och blanda väl.
- Ta kastrullen från värmen och låt blandningen svalna något.
- Krama ur vattnet från gelatinbladen och rör ner dem i den varma gräddblandningen tills de smälter helt.
- Häll upp smeten i portionsformar eller glas och låt svalna i rumstemperatur i ca 15 minuter.
- Ställ in i kylskåpet och låt det stelna i minst 2 timmar, eller över natten för bästa resultat.
- Servera lakritspannacottan med en klick lakritssås och färska bär eller frukt på toppen.
Tips:
Du kan dekorera lakritspannacottan med lakritspulver eller hackad lakrits om du vill ge den extra smak och utseende.