Lakritspannacotta

Table
  1. Lakritspannacotta Recept
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Lakritspannacotta Recept

Ingredienser:

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk lakritspulver
  • 4 gelatinblad
  • Lakritssås
  • Färska bär eller frukt att servera med

Gör så här:

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter tills de blir mjuka.
  2. Häll vispgrädden och strösockret i en kastrull och värm på medelhög värme, rör om tills sockret lösts upp.
  3. Tillsätt lakritspulvret och blanda väl.
  4. Ta kastrullen från värmen och låt blandningen svalna något.
  5. Krama ur vattnet från gelatinbladen och rör ner dem i den varma gräddblandningen tills de smälter helt.
  6. Häll upp smeten i portionsformar eller glas och låt svalna i rumstemperatur i ca 15 minuter.
  7. Ställ in i kylskåpet och låt det stelna i minst 2 timmar, eller över natten för bästa resultat.
  8. Servera lakritspannacottan med en klick lakritssås och färska bär eller frukt på toppen.

You may also be interested in:  Brownies

Tips:

Du kan dekorera lakritspannacottan med lakritspulver eller hackad lakrits om du vill ge den extra smak och utseende.

Pastasallad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up