Pulled chicken

Table
  1. Pulled Chicken - En läcker rätt för köttälskare
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:
    3. Tips:

Pulled Chicken - En läcker rätt för köttälskare

Ingredienser:

  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 1 lök, hackad
  • 4 vitlöksklyftor, krossade
  • 2 dl BBQ-sås
  • 2 msk honung
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar

Gör såhär:

  1. Ställ in din slow cooker på låg värme.
  2. Lägg kycklingfiléerna, lök och vitlök i slow cookern.
  3. Blanda BBQ-sås, honung, paprikapulver, salt och svartpeppar i en separat skål.
  4. Häll blandningen över kycklingfiléerna i slow cookern och rör om för att täcka kycklingen helt.
  5. Låt kycklingen koka i ca 6-8 timmar, eller tills den är mör och lätt att "pula isär" med en gaffel.
  6. Ta ut kycklingen från slow cookern och dra isär köttet med två gafflar för att skapa den "pulled" konsistensen.
  7. Servera det läckra pulled chicken på mackor, tortillabröd eller som fyllning i tacos.

Tips:

You may also be interested in:  Tigerkaka

För extra smak kan du blanda i lite rökt paprikapulver eller chili i BBQ-såsen. Servera gärna med en fräsch sallad eller coleslaw som tillbehör.

Bananplättar
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up