Kålsallad

Table
  1. Kålsallad
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Kålsallad

Ingredienser:

  • 1 halv vitkålshuvud
  • 1 morot
  • 1/2 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 1 dl majonnäs
  • 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 1 tsk socker
  • 1/2 tsk salt
  • nymalen svartpeppar efter smak
  • 1/4 dl hackad färsk persilja
You may also be interested in:  Lussebullar

Tillagning:

  1. Skär vitkålen i tunna strimlor och lägg i en stor skål.
  2. Riv moroten och tillsätt den till vitkålen.
  3. Skiva rödlöken tunt och tillsätt den till skålen.
  4. Tärna den röda paprikan och lägg den i skålen.
  5. I en separat liten skål, blanda majonnäs, vitvinsvinäger, socker, salt och svartpeppar.
  6. Häll majonnäsblandningen över kålblandningen och blanda väl tills allt är täckt.
  7. Strö över den hackade persiljan och rör om försiktigt.
  8. Ställ kålsalladen i kylen i minst 1 timme för att låta smakerna blandas.
  9. Ta ut kålsalladen ur kylen och servera som en sidorätt eller som en fräsch och lätt huvudrätt.
Cappelletti in brodo
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up