Tagliolini med citron fetaost och basilika
Tagliolini med citron, fetaost och basilika
Ingredienser:
- 250 g tagliolini
- 1 citron
- 150 g fetaost
- En handfull färsk basilika
- Olivolja
- Flingsalt och svartpeppar efter smak
Gör så här:
- Koka tagliolinin enligt anvisningarna på förpackningen. Se till att al dente.
- Riv skalet av citronen och pressa ut saften.
- Smula fetaosten och hacka den färska basilikan.
- I en stor stekpanna, häll i lite olivolja och hetta upp på medelvärme.
- Tillsätt det rivna citronskalet och stek i några minuter för att frigöra sina dofter.
- Tillsätt den kokta tagliolinin till stekpannan och blanda väl.
- Häll i citronsaften och rör om.
- Tillsätt fetaosten och basilikan i stekpannan och blanda försiktigt.
- Krydda med flingsalt och svartpeppar efter smak.
- Servera genast med en extra dusch av färsk basilika på toppen.
Bon appétit!