Tagliolini med citron fetaost och basilika

Table
  1. Tagliolini med citron, fetaost och basilika
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Tagliolini med citron, fetaost och basilika

Ingredienser:

  • 250 g tagliolini
  • 1 citron
  • 150 g fetaost
  • En handfull färsk basilika
  • Olivolja
  • Flingsalt och svartpeppar efter smak

Gör så här:

  1. Koka tagliolinin enligt anvisningarna på förpackningen. Se till att al dente.
  2. Riv skalet av citronen och pressa ut saften.
  3. Smula fetaosten och hacka den färska basilikan.
  4. I en stor stekpanna, häll i lite olivolja och hetta upp på medelvärme.
  5. Tillsätt det rivna citronskalet och stek i några minuter för att frigöra sina dofter.
  6. Tillsätt den kokta tagliolinin till stekpannan och blanda väl.
  7. Häll i citronsaften och rör om.
  8. Tillsätt fetaosten och basilikan i stekpannan och blanda försiktigt.
  9. Krydda med flingsalt och svartpeppar efter smak.
  10. Servera genast med en extra dusch av färsk basilika på toppen.
You may also be interested in:  Scones

Bon appétit!

Pecannötpaj med choklad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up