Minestronesoppa med oliver och parmesan

Table
  1. Recept: Minestronesoppa med oliver och parmesan
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Minestronesoppa med oliver och parmesan

Ingredienser:

  • 2 msk olivolja
  • 1 lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 morötter, tärnade
  • 2 selleristjälkar, tärnade
  • 1 zucchini, tärnad
  • 1 burk krossade tomater (400g)
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 burk cannellinibönor (400g), sköljda och avrunna
  • 100 g pasta, t.ex. kokta rör eller skal
  • 1/4 kopp hackade oliver
  • 1/4 kopp riven parmesanost

Tillagning:

  1. I en stor kastrull, hetta upp olivoljan på medelhög värme.
  2. Tillsätt lök och vitlök, och sautera tills löken är mjuk och genomskinlig.
  3. Tillsätt morötter, selleri och zucchini, och sautera i ca 5 minuter tills grönsakerna är något ömma.
  4. Häll i krossade tomater, grönsaksbuljong, oregano, basilika, salt och svartpeppar.
  5. Låt soppa koka upp och sänk sedan värmen till låg.
  6. Täck kastrullen med lock och låt sjuda i 20-25 minuter tills grönsakerna är helt ömma.
  7. Tillsätt cannellinibönor och pasta, och koka tills pastan är al dente enligt anvisningarna på förpackningen.
  8. Rör i hackade oliver och låt soppa varma i ytterligare 2-3 minuter.
  9. Servera varm och strö över riven parmesanost.
You may also be interested in:  Kladdig kladdkaka

Enjoy!

Crostini med philadelphiaost rödlök lime och rom
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up