Aprikospaj med mandelmassa

Table
  1. Recept: Aprikospaj med mandelmassa
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Aprikospaj med mandelmassa

Ingredienser:

  • 200 g mandelmassa
  • 150 g smör
  • 200 g vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 250 g aprikoser
  • 3 msk strösocker
You may also be interested in:  Gratinerad savoykål med parmesan

Gör så här:

  1. Börja med att förbereda pajdegen. Riv mandelmassan grovt och blanda den med smöret, mjölet och vaniljsockret. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform och ställ den i kylen i ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Under tiden kan du förbereda fyllningen. Halvera aprikoserna och ta bort kärnorna.
  5. Ta ut pajdegen från kylen och fördela aprikoshalvorna jämnt över degen.
  6. Strö över strösocker.
  7. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 30 minuter tills den fått en fin gyllenbrun färg.
  8. Låt pajen svalna något innan servering. Servera gärna med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Grekisk plåt
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up