Köttfärs- och zucchinigratäng

Table
  1. Recept: Köttfärs- och zucchinigratäng
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Köttfärs- och zucchinigratäng

Ingredienser:

  • 500 g köttfärs
  • 2 zucchinis
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl grädde
  • 2 dl riven ost
  • 2 tsk torkad oregano
  • Salt och peppar efter smak

Tillagning:

  1. Skär zucchinin i tunna skivor och hacka löken och vitlöken.
  2. Stek köttfärsen i en stor stekpanna tills den är genomstekt.
  3. Tillsätt lök och vitlök och stek i ytterligare några minuter.
  4. Tillsätt de krossade tomaterna, grädden och oregano. Låt koka i 5-10 minuter.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Varva zucchiniskivor och köttfärssås i en ugnsform.
  7. Strö över den rivna osten på toppen.
  8. Gratinera i ugnen på 200°C i cirka 20-25 minuter eller tills osten fått fin färg.
You may also be interested in:  Kanelbullar

Tips: Servera gratängen med en fräsch sallad och nybakat bröd.

Blomkål- och broccolisoppa
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up