Gräddig fläskgryta med timjan

Table
  1. Gräddig fläskgryta med timjan
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Gräddig fläskgryta med timjan

Ingredienser:

  • 500 g fläskkött, tärnat
  • 2 gula lökar, hackade
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk paprikapulver
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • Smör eller olja för stekning

Gör såhär:

  1. Stek fläskköttet i en stekpanna med smör eller olja tills det är genomstekt och fått en fin gyllenbrun färg. Ta upp köttet och lägg åt sidan.
  2. I samma stekpanna, tillsätt mer smör eller olja om det behövs och stek löken och vitlöken tills de mjuknar och blir genomskinliga.
  3. Tillsätt den stekta fläskköttet tillbaka i stekpannan.
  4. Häll i vispgrädde, vitt vin och tomatpuré. Rör om väl för att blanda ingredienserna.
  5. Tillsätt torkad timjan, paprikapulver, salt och svartpeppar efter smak. Rör om igen och låt grytan småputtra under lock på medelvärme i cirka 20-30 minuter, eller tills köttet är mört och såsen har tjocknat något.
  6. Servera den gräddiga fläskgrytan med ris, potatismos eller nykokt pasta.
You may also be interested in:  Fläskfilégryta med champinjoner

Smaklig måltid!

Söndagsstek med gräddsås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up