Pumpamarmelad

Table
  1. Recept: Pumpamarmelad
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Pumpamarmelad

Ingredienser:

  • 500g pumpa, skalad och rensad
  • 300g socker
  • 1 vaniljstång
  • 1 kanelstång
  • 1 dl vatten
You may also be interested in:  Fransk potatissallad

Gör så här:

  1. Skär pumpaköttet i mindre bitar.
  2. Öppna vaniljstången och skrapa ut fröna.
  3. I en kastrull, lägg i pumpa, vaniljstänger, kanelstång, socker och vatten.
  4. Koka upp på medelvärme och låt sjuda i ca 30 minuter tills pumpan är mjuk.
  5. Ta av kanelstången och vaniljstängerna.
  6. Mixa marmeladen med en stavmixer eller i en blender tills den blir slät och krämig.
  7. Häll marmeladen i varma, sterila burkar.
  8. Låt svalna helt innan du förvarar i kylskåp.
You may also be interested in:  Rulltårta

Tips: Servera pumpamarmeladen på nyrostat bröd eller som tillbehör till ostbrickan!

Noblessetårta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up