Maki-sushi

Table
  1. Recept på Maki-sushi
    1. Ingredienser:
    2. Instruktioner:

Recept på Maki-sushi

Ingredienser:

1. Sushiris:
- 2 koppar japanskt sushiris
- 2,5 koppar vatten
- 1/2 kopp risvinäger
- 2 matskedar socker
- 1 tesked salt

2. Fyllning:
- Färsk fisk (såsom lax, tonfisk eller räkor)
- Färska grönsaker (exempelvis gurka, avokado eller morot)
- Sojasås, ingefära och wasabi som tillbehör

You may also be interested in:  Kladdig kladdkaka

Instruktioner:

  1. Gör sushirisen:
    - Skölj riset noga i kallt vatten tills vattnet inte längre är grumligt
    - Koka riset och vattnet i en riskokare eller på spisen
    - Låt riset svalna något
    - Blanda risvinäger, socker och salt i en skål och rör om tills sockret och saltet löses upp
    - Häll blandningen över riset och blanda försiktigt så att riset blir jämnt täckt med sötad risvinäger
  2. Förbered fyllningen:
    - Skär fisken i tunna skivor eller strimlor
    - Skär grönsakerna i smala bitar eller stavar
  3. Rulla maki-sushin:
    - Placera en sushimatta på en rak yta
    - Lägg ett nori-ark på mattan
    - Fukta dina händer med vatten för att undvika att riset fastnar
    - Sprid ut ett tunt lager ris på nori-arket, lämna en kant längst upp
    - Lägg fyllningen i en rad längs med den undre kanten av nori-arket
    - Rulla sushin genom att hålla i mattan och pressa försiktigt samtidigt som du rullar framåt
    - Upprepa processen för att göra fler maki-rullar
  4. Servera och njut:
    - Skär varje maki-rulle i små bitar med en vass kniv
    - Servera med sojasås, ingefära och wasabi på sidan
    - Njut av din hemlagade maki-sushi!
Salig röra
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up