Äggakaka med äpplen och fläsk
Recept: Äggakaka med äpplen och fläsk
Ingredienser:
- 4 st äpplen
- 200 g fläsk
- 4 st ägg
- 2 dl mjölk
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 tsk socker
- Smör till stekning
Gör så här:
- 1. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem sedan i tunna skivor.
- 2. Strimla fläsket och stek det knaprigt i en stekpanna.
- 3. I en separat skål, vispa ägg, mjölk, mjöl, salt och socker till en jämn smet.
- 4. Tillsätt äppelskivorna i smeten och blanda väl.
- 5. Hetta upp smör i en stekpanna på medelhög värme.
- 6. Häll i ägg- och äppelsmeten i stekpannan och stek i cirka 5-7 minuter på varje sida tills äggakakan är väl genomstekt och gyllenbrun.
- 7. Servera äggakakan med stekt fläsk på toppen och gärna med lite färsk persilja som dekoration.