Äggost med rårörda blåbär och grädde

Table
  1. Recept: Äggost med rårörda blåbär och grädde
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Äggost med rårörda blåbär och grädde

Ingredienser:

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g färskost
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g blåbär
  • 2 msk strösocker (till rårörda blåbär)

You may also be interested in:  Boeuf bourguignon med potatismos

Gör så här:

  1. Separera äggula och äggvita.
  2. I en bunke, vispa äggulor och strösocker tills det blir ljust och fluffigt.
  3. I en separat bunke, vispa grädden tills den är fast.
  4. Tillsätt färskosten och vaniljsockret i äggulorna och blanda väl.
  5. Vänd försiktigt ner den vispade grädden i äggsmeten.
  6. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner dem i smeten.
  7. Fördela smeten i portionsformar och låt stå i kylen i minst 4 timmar.
  8. För rårörda blåbär, mixa hälften av blåbären med strösockret.
  9. Tillsätt resterande blåbär i mixen och blanda lätt.
  10. Serva äggosten med de rårörda blåbären på toppen.
You may also be interested in:  Kålpudding (grundrecept)

Smaklig måltid!

Sticky pork hoisin
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up