Äggost med rårörda blåbär och grädde
Recept: Äggost med rårörda blåbär och grädde
Ingredienser:
- 4 ägg
- 2 dl strösocker
- 2 dl vispgrädde
- 200 g färskost
- 1 tsk vaniljsocker
- 200 g blåbär
- 2 msk strösocker (till rårörda blåbär)
Gör så här:
- Separera äggula och äggvita.
- I en bunke, vispa äggulor och strösocker tills det blir ljust och fluffigt.
- I en separat bunke, vispa grädden tills den är fast.
- Tillsätt färskosten och vaniljsockret i äggulorna och blanda väl.
- Vänd försiktigt ner den vispade grädden i äggsmeten.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner dem i smeten.
- Fördela smeten i portionsformar och låt stå i kylen i minst 4 timmar.
- För rårörda blåbär, mixa hälften av blåbären med strösockret.
- Tillsätt resterande blåbär i mixen och blanda lätt.
- Serva äggosten med de rårörda blåbären på toppen.
Smaklig måltid!