Krispig kyckling med gurkdipp

Table
  1. Recept: Krispig kyckling med gurkdipp
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Krispig kyckling med gurkdipp

Ingredienser:

Marinad:
- 4 kycklingfiléer
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 2 msk sojasås
- 1 msk olivolja
- 1 tsk paprikapulver
- salt och peppar efter smak

Gurkdipp:
- 1 dl turkisk yoghurt
- 1/2 gurka, finriven
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1 msk färsk dill, hackad
- salt och citronsaft efter smak

Stekning:
- 2 dl ströbröd
- 1 dl vetemjöl
- 2 ägg
- olja till stekning



Gör så här:

You may also be interested in:  Poké bowl

1. Förbered marinaden: Blanda alla ingredienser för marinaden i en skål. Lägg i kycklingfiléerna och låt dem marinera i minst en timme i kylskåpet.

2. Gör gurkdippen: Blanda i en annan skål yoghurt, finriven gurka, pressad vitlök, dill, salt och citronsaft. Ställ åt sidan för att smakerna kan blandas.

3. Panering och stekning: Värm olja i en stekpanna på medelhög värme. Ta ut kycklingfiléerna ur marinaden, låt överskottet rinna av och doppa kycklingen i vetemjöl, ägg och ströbröd i den ordningen. Stek dem sedan i ca 4-5 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna och genomstekta.

4. Servera: Servera den krispiga kycklingen med den goda gurkdippen och njut! Det passar utmärkt som huvudrätt eller som en del av en buffé. Bon appétit!

Dijonsenapsvinägrett
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up