Arancini – risottobollar

Table
  1. Recept: Arancini – risottobollar
    1. Ingredienser:
    2. Framsteg:
    3. Avslutande tankar:

Recept: Arancini – risottobollar

Ingredienser:

  • 3 dl risottoris
  • 7 dl grönsaksbuljong
  • 1 lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • Olja för stekning
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Korvstroganoff med ris

Framsteg:

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen och ställ åt sidan.
  2. I en separat kastrull, fräs lök och vitlök tills de är mjuka och genomskinliga.
  3. Tillsätt riset i kastrullen med lök och vitlök och blanda ordentligt.
  4. Tillsätt gradvis grönsaksbuljongen till risblandningen och rör om kontinuerligt tills riset är mjukt och nästan all buljong har absorberats.
  5. Blanda i riven parmesanost och smaka av med salt och peppar.
  6. Låt risblandningen svalna och forma sedan små bollar med hjälp av dina händer.
  7. Vispa äggen i en skål och doppa varje boll i äggsmeten innan du rullar dem i ströbröd.
  8. Hetta upp olja i en stekpanna och stek risottobollarna tills de är gyllenbruna och krispiga.
  9. Låt bollarna rinna av på ett hushållspapper för att ta bort överflödig olja.
  10. Du kan servera Arancini som de är eller tillsammans med en tomatsås eller aioli.

You may also be interested in:  Laxfilé i ugn med citron

Avslutande tankar:

Arancini, eller risottobollar, är en läcker italiensk aptitretare eller tilltugg. Dessa små bollar är perfekta för fester eller när du bara vill njuta av något gott. Följ detta enkla recept och du kommer att bli förvånad över hur läckra dessa risottobollar blir. Prova det idag!

Brynt smörkola
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up