Krusbärssylt med kanel

Table
  1. Recept: Krusbärssylt med kanel
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept: Krusbärssylt med kanel

Ingredienser:

  • 500 g krusbär
  • 300 g socker
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 dl vatten

Gör så här:

Steg 1: Tvätta och rensa krusbären, ta bort eventuella stjälkar och skadade bär.

Steg 2: Häll krusbären i en kastrull och tillsätt socker, kanel och vatten.

You may also be interested in:  Morotskaka

Steg 3: Koka upp blandningen på medelhög värme under omrörning tills sockret har smält.

Steg 4: Sänk värmen och låt sylten sjuda i cirka 15-20 minuter tills bären har mjuknat och sylten börjar tjockna.

Steg 5: Ta bort kastrullen från värmen och låt sylten svalna något innan den hälls upp i rena burkar.

Steg 6: Förvara sylten i kylen och den kommer att hålla i upp till två veckor.

Tips:

You may also be interested in:  Raggmunk med fläsk

För att sylten ska få en extra kryddig smak kan du tillsätta en nypa mald kardemumma eller vaniljsocker.

Fiskgratäng med lax och spenat
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up