Bakad rotselleri i brynt smör

Table
  1. Bakad Rotselleri i Brynt Smör
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Tips:

Bakad Rotselleri i Brynt Smör

Ingredienser:

  • 1 medelstor rotselleri
  • 100 g smör
  • 1 tsk flingsalt
  • 1/2 tsk malen svartpeppar

Tillagning:

  1. Skala och skär rotsellerin i jämna bitar.
  2. Smält smöret i en het stekpanna tills det brynts och fått en nötig arom.
  3. Blanda den brynta smöret med flingsalt och svartpeppar.
  4. Placera rotselleribitarna i en ugnsfast form och häll över det brynta smöret.
  5. Baka i ugnen på 180°C i cirka 30-40 minuter eller tills rotsellerin är mjuk och har fått fin färg.

Tips:

You may also be interested in:  Pannkakor - grundsmet

Servera den bakade rotsellerin som tillbehör till kött, fågel eller vegetariska rätter.

Zucchinibröd med frön
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up