Pesto på morotsblast

Table
  1. Recept: Pesto på morotsblast
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:
    3. Tips:

Recept: Pesto på morotsblast

Ingredienser:

  • 2 koppar morotsblast
  • 1/2 kopp rostade pinjenötter
  • 1/2 kopp riven parmesanost
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 kopp extra jungfruolivolja
  • Salt och peppar efter smak

Gör såhär:

  1. Tvätta morotsblasten noggrant och torka den väl.
  2. I en mixer eller matberedare, blanda morotsblast, pinjenötter, parmesanost och vitlök. Mixa tills ingredienserna är väl blandade.
  3. Tillsätt olivolja gradvis och fortsätt att mixa tills peston får en slät konsistens.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera peston på pasta, som en dip för grönsaker eller som en smaksättning till andra rätter.

Tips:

You may also be interested in:  Picklad rödlök

Om du vill ha en extra smakrik pesto kan du rosta pinjenötterna i en torr stekpanna innan du tillsätter dem i mixern.

Nudlar med jordnötssås och krispig tempeh
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up