Tarte tatin

Table
  1. Tarte Tatin
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Tarte Tatin

Ingredienser:

  • 6-8 äpplen, skurna i klyftor
  • 100 g smör
  • 200 g socker
  • 250 g smördeg

Tillagning:

Steg 1: Förvärm ugnen till 200°C.

Steg 2: Smält smöret i en ugnssäker stekpanna. Tillsätt sockret och låt det smälta över medelhög värme tills det blir gyllenbrunt och karamelliserat.

Steg 3: Ta bort stekpannan från värmen och lägg äppelklyftorna i ett dekorativt mönster över karamellen.

Steg 4: Kavla ut smördegen och täck äpplena helt. Tucka in kanterna runt äpplena.

Steg 5: Grädda tarten i ugnen i cirka 25-30 minuter eller tills smördegen är gyllenbrun och krispig.

You may also be interested in:  Världens bästa tårtbotten

Steg 6: Ta ut tarten ur ugnen och låt den svalna något. Placera en tallrik ovanpå stekpannan och vänd försiktigt upp och ner för att lossa tarten från formen.

Steg 7: Servera tarte tatin ljummen med vaniljsås eller vaniljglass.

Rabarberkaka i långpanna
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up