Bitterballen – Kroketter med högrev

Table
  1. Recept: Bitterballen – Kroketter med högrev
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Bitterballen – Kroketter med högrev

Ingredienser:

  • 500 g högrev
  • 1 lök, finhackad
  • 2 morötter, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 dl köttbuljong
  • 1 dl mjölk
  • 3 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 tsk grovkornig senap
  • 1 dl ströbröd
  • 2 ägg, uppvispade
  • Olja för fritering
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Koka högrev i lättsaltat vatten tills det är mört.
  2. Stek lök, morötter och vitlök i smör tills löken är genomskinlig.
  3. Riv det kokta köttet och blanda det med lök- och morotsblandningen.
  4. I en separat kastrull, smält smöret och tillsätt mjölet under omrörning för att göra en smet.
  5. Tillsätt buljongen och mjölken gradvis medan du fortsätter att röra, så att smeten blir slät och tjock.
  6. Tillsätt senap och den rivna köttblandningen. Krydda med salt och peppar efter smak.
  7. Låt smeten kyla i kylskåp i cirka 2 timmar tills den är fast.
  8. Forma smeten till små bollar och rulla dem först i uppvispat ägg och sedan i ströbröd.
  9. Värm oljan i en kastrull eller fritös till cirka 180°C.
  10. Fritera bollarna i omgångar tills de är gyllenbruna och krispiga.
  11. Servera de friterade bitterballen varma med senap eller annan valfri dippsås.
You may also be interested in:  Amerikanska pannkakor

Notera: Bitterballen är en holländsk delikatess och kan serveras som aptitretare, tilltugg eller som en del av en större måltid. De är krispiga på utsidan och smältande mjuka på insidan. Prova gärna på detta spännande recept!

Mörkt filmjölksbröd
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.