Dubbelmarinerad oxfilé

Table
  1. Dubbelmarinerad oxfilé
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Dubbelmarinerad oxfilé

Ingredienser:

  • Oxfilé - 500 g
  • Salt - 1 tsk
  • Peppar - 1/2 tsk
  • Pressad vitlök - 2 klyftor
  • Olivolja - 2 msk
  • Sojasås - 2 msk
  • Worcestersås - 2 msk
  • Honung - 1 msk
  • Färsk persilja - för garnering
You may also be interested in:  Risotto med skogschampinjoner

Gör så här:

  1. Börja med att salta och peppra oxfilén och låt den vila i 15 minuter.
  2. I en skål, blanda pressad vitlök, olivolja, sojasås, worcestersås och honung för att göra marinaden.
  3. Lägg oxfilén i en plastpåse och häll marinaden över den. Se till att oxfilén är helt täckt av marinaden.
  4. Låt oxfilén marinera i kylskåpet i minst 2 timmar, men helst över natten för bästa smakresultat.
  5. Grilla oxfilén på hög värme i cirka 3-4 minuter per sida, eller tills önskad innertemperatur är uppnådd.
  6. Ta bort oxfilén från grillen och låt den vila i några minuter innan du skär den i tunna skivor.
  7. Garnera med färsk persilja och servera med dina favorittillbehör.

Tunn kotlett med gräddsås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up