Dubbelmarinerad oxfilé
Dubbelmarinerad oxfilé
Ingredienser:
- Oxfilé - 500 g
- Salt - 1 tsk
- Peppar - 1/2 tsk
- Pressad vitlök - 2 klyftor
- Olivolja - 2 msk
- Sojasås - 2 msk
- Worcestersås - 2 msk
- Honung - 1 msk
- Färsk persilja - för garnering
Gör så här:
- Börja med att salta och peppra oxfilén och låt den vila i 15 minuter.
- I en skål, blanda pressad vitlök, olivolja, sojasås, worcestersås och honung för att göra marinaden.
- Lägg oxfilén i en plastpåse och häll marinaden över den. Se till att oxfilén är helt täckt av marinaden.
- Låt oxfilén marinera i kylskåpet i minst 2 timmar, men helst över natten för bästa smakresultat.
- Grilla oxfilén på hög värme i cirka 3-4 minuter per sida, eller tills önskad innertemperatur är uppnådd.
- Ta bort oxfilén från grillen och låt den vila i några minuter innan du skär den i tunna skivor.
- Garnera med färsk persilja och servera med dina favorittillbehör.