Cheesecake med blåbär och citron

Table
  1. Recept: Cheesecake med blåbär och citron
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Cheesecake med blåbär och citron

Ingredienser:

  • 200 g digestivekex
  • 100 g smör
  • 500 g cream cheese
  • 200 g strösocker
  • 3 ägg
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • Rivet skal och saft av 1 citron
  • 150 g blåbär
You may also be interested in:  Klassisk pizzasallad

Gör så här:

  1. Mixa digestivekexen i en matberedare till smulor.
  2. Smält smöret och blanda det med de mixade kexsmulorna.
  3. Tryck ut smulblandningen i botten av en springform och ställ den i kylen för att stelna.
  4. I en separat skål, vispa cream cheese och socker tills det blir en slät smet.
  5. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa väl efter varje tillsats.
  6. Rör i vaniljextrakt, rivet citronskal och citronsaft.
  7. Häll smeten över kexbotten i springformen och jämna till ytan.
  8. Strö över blåbär jämnt över ytan och tryck dem lite lätt ner.
  9. Grädda cheesecaken i förvärmd ugn på 175°C i ca 45-55 minuter, eller tills den har stelnat.
  10. Låt cheesecaken svalna helt i kylskåp innan servering.
You may also be interested in:  Flygande Jacob

Tips: Servera cheesecaken med färska blåbär och ett pudersockerströssel för extra dekoration.

Vitlöksgratinerade musslor
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up