Cheesecake med blåbär och citron
Recept: Cheesecake med blåbär och citron
Ingredienser:
- 200 g digestivekex
- 100 g smör
- 500 g cream cheese
- 200 g strösocker
- 3 ägg
- 1 tsk vaniljextrakt
- Rivet skal och saft av 1 citron
- 150 g blåbär
Gör så här:
- Mixa digestivekexen i en matberedare till smulor.
- Smält smöret och blanda det med de mixade kexsmulorna.
- Tryck ut smulblandningen i botten av en springform och ställ den i kylen för att stelna.
- I en separat skål, vispa cream cheese och socker tills det blir en slät smet.
- Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa väl efter varje tillsats.
- Rör i vaniljextrakt, rivet citronskal och citronsaft.
- Häll smeten över kexbotten i springformen och jämna till ytan.
- Strö över blåbär jämnt över ytan och tryck dem lite lätt ner.
- Grädda cheesecaken i förvärmd ugn på 175°C i ca 45-55 minuter, eller tills den har stelnat.
- Låt cheesecaken svalna helt i kylskåp innan servering.
Tips: Servera cheesecaken med färska blåbär och ett pudersockerströssel för extra dekoration.