Saffransvåfflor

Table
  1. Saffransvåfflor
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Servingsförslag:
    4. Tips:

Saffransvåfflor

Ingredienser:

  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk strösocker
  • 1 krm salt
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1/2 g saffran
  • 50 g smält smör

Gör så här:

  1. I en skål, blanda vetemjöl, bakpulver, strösocker och salt.
  2. Tillsätt mjölk och ägg i skålen och vispa tills smeten är slät.
  3. Mortla saffranet tills det blir pulver och blanda det i smeten.
  4. Tillsätt smält smör och blanda väl.
  5. Värm våffeljärnet och grädda våfflorna enligt instruktionerna.
You may also be interested in:  Ärtsoppa

Servingsförslag:

Servera de saffransdoftande våfflorna med vispad grädde, sylt eller lönnsirap.

Tips:

  • För en extra festlig touch kan du toppa våfflorna med lite färsk frukt eller bär.
  • Om du vill göra våfflorna extra krispiga, lägg dem på galler efter gräddningen istället för att lägga dem på en tallrik.
  • Du kan även dubbla receptet om du vill ha fler våfflor eller om du serverar fler personer.
Kallrökt lax med ljummen potatissallad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up