Honungskyckling

Table
  1. Recept: Honungskyckling
    1. Ingredienser
    2. Tillagning
    3. Tips

Recept: Honungskyckling

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 2 msk sojasås
  • 2 msk honung
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk ingefära
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 msk sesamfrön (valfritt)

Tillagning

  1. Steg 1: Blanda ihop sojasås, honung, olivolja, vitlök, ingefära och svartpeppar i en skål.
  2. Steg 2: Skär kycklingfiléen i strimlor och lägg dem i marinaden. Se till att kycklingen täcks helt av marinaden. Låt den marinera i kylskåp i minst 30 minuter.
  3. Steg 3: Stek kycklingen i en stekpanna på medelhög värme tills den är genomstekt och har fått en fin gyllenbrun färg.
  4. Steg 4: Strö över sesamfrön och servera varm. Honungskycklingen kan serveras med ris eller sallad som tillbehör.
You may also be interested in:  Couscous (grundrecept)

Tips

  • För extra smak: Tillsätt lite färsk hackad koriander eller pressad limejuice i marinaden.
  • Variation: Du kan även använda andra proteinkällor såsom tofu eller räkor istället för kyckling.
Polly Påsk pannacotta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up