Couscous (grundrecept)

Table
  1. Couscous - Grundrecept
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Couscous - Grundrecept

Couscous är en traditionell nordafrikansk maträtt som tillagas av krossat durumvete. Det är lätt att tillaga och kan användas som en bas för olika smakrika rätter. Här är ett grundrecept för att tillaga couscous.

Ingredienser:

  • 2 koppar couscous
  • 2 ½ koppar kokande vatten
  • 1 tesked salt
  • 2 matskedar olivolja

You may also be interested in:  Världens godaste äppelsmulpaj

Tillagning:

  1. Häll couscous i en stor skål.
  2. I en separat kastrull, koka upp vattnet.
  3. Tillsätt salt och olivolja i det kokande vattnet och rör om.
  4. Häll det kokande vattnet över couscousen i skålen.
  5. Täck över skålen med en tallrik eller lock och låt stå i 5 minuter.
  6. Efter 5 minuter, använd en gaffel för att fluffa upp couscousen och separera kornen.
  7. Din couscous är nu klar att serveras som en bas för olika rätter.
You may also be interested in:  Boeuf bourguignon med potatismos

Tips: Du kan även smaksätta couscousen genom att tillsätta hackade färska örter, citronsaft, rostade nötter eller torkade frukter som russin eller tranbär. Anpassa receptet efter din egen smak och föredragna råvaror.

Pärlcouscous med ärtcème och korv
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up