Parmesanrostad blomkål

Table
  1. Recept: Parmesanrostad blomkål
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Serveringstips:

Recept: Parmesanrostad blomkål

Ingredienser:

  • 1 blomkålshuvud
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 dl riven parmesanost
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk torkad oregano
  • Flingsalt och svartpeppar efter smak
You may also be interested in:  Knäckig rabarberpaj

Gör så här:

  1. 1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. 2. Skär blomkålshuvudet i mindre buketter.
  3. 3. Lägg blomkålsbuketterna på en bakplåtspapperklädd plåt.
  4. 4. Ringla olivolja över blomkålen och blanda väl för att täcka alla buketter.
  5. 5. Strö över parmesanost, vitlökspulver, lökpulver, torkad oregano, flingsalt och svartpeppar.
  6. 6. Blanda försiktigt så att kryddorna och osten fördelas jämnt.
  7. 7. Rosta i ugnen i cirka 25-30 minuter, eller tills blomkålen är gyllenbrun och krispig.
  8. 8. Ta ut från ugnen och låt svalna något innan servering.
You may also be interested in:  Boeuf bourguignon med potatismos

Serveringstips:

Servera den parmesanrostade blomkålen som ett smakfullt tillbehör till kyckling, kött eller fisk. Du kan även
njuta av den som en läcker vegetarisk rätt tillsammans med en fräsch sallad.

Körsbärssaft
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up