Fänkål och betor i ugn

Table
  1. Recept: Fänkål och betor i ugn
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Fänkål och betor i ugn

Ingredienser:

  • 2 fänkålar
  • 4 betor
  • 1 tsk olivolja
  • Flingsalt efter smak

Gör så här:

  1. 1. Skala fänkålen och skär den i klyftor.
  2. 2. Skala betorna och skär dem i mindre bitar.
  3. 3. Lägg fänkålen och betorna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper.
  4. 4. Ringla över olivolja och strö över flingsalt.
  5. 5. Blanda väl så att alla grönsaker är jämnt täckta med olja och salt.
  6. 6. Sätt in bakplåten i ugnen på 200 grader C.
  7. 7. Grilla grönsakerna i ugnen i ca 30-40 minuter, eller tills de är mjuka och lite knapriga på ytan.
  8. 8. Servera de ugnsgrillade fänkålen och betorna som tillbehör till en huvudrätt eller som en lätt och hälsosam sallad.
Kyckling med klyftpotatis och basilikakräm
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up