Porchetta

Table
  1. Recept på Porchetta
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:
    3. Tips:
    4. Sammanfattning:

Recept på Porchetta

Ingredienser:

  • 3 kg fläskkarré
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 dl färsk rosmarin
  • 1 msk fänkålsfrön
  • Salt och peppar efter smak
  • Olivolja

Gör såhär:

  1. Skär ett snitt genom köttet på insidan och öppna det som en bok
  2. Banka fläskkarrén lätt med en köttklubba för att få en jämn yta
  3. Krossa vitlöksklyftor, rosmarin och fänkålsfrön i en mortel
  4. Massera in kryddblandningen jämnt över hela köttet
  5. Krydda med salt och peppar efter smak
  6. Rulla ihop köttet och bind det runt om med steksnöre
  7. Pensla köttet med olivolja
  8. Lägg porchettan på en bakplåtspappersklädd plåt
  9. Grilla i ugnen på 150 grader i ca 3 timmar eller tills innertemperaturen är 70 grader
  10. Låt porchettan vila i ca 15 minuter innan du skär den i skivor och serverar

Tips:

  • Plocka av fettet från köttet innan du serverar om du önskar en lättare version av porchetta
  • Servera porchettan tillsammans med ugnsrostade grönsaker eller en fräsch sallad
  • Porchetta passar utmärkt som en del av en festmåltid eller som huvudrätt till söndagsmiddagen

Sammanfattning:

You may also be interested in:  Amerikanska pannkakor

Porchetta är en fantastiskt smakrik italiensk rätt som består av långsamt grillad fläskkarré fylld med vitlök,
rosmarin och fänkål. Detta recept gör det enkelt att skapa en saftig och välsmakande porchetta som imponerar
på dina gäster. Servera den med tillbehör som du föredrar och njut av denna klassiska italienska delikatess!

Rabarbermarmelad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up