Tacopaj

Table
  1. Tacopaj
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Tacopaj

Ingredienser:

  • 400 g köttfärs
  • 1 st lök, hackad
  • 2 st vitlöksklyftor, pressade
  • 1 pkt tacokryddmix
  • 1 dl vatten
  • 1 burk tacosås
  • 1 dl majs
  • 1 dl röd paprika, tärnad
  • 1 dl svart bönor, avrunna
  • 200 g riven ost
  • 4 dl mjölk
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 3 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
You may also be interested in:  Boeuf bourguignon med potatismos

Gör så här:

  1. Steg 1: Sätt ugnen på 200°C. Stek köttfärs, lök och vitlök i en stekpanna tills köttfärsen är genomstekt.
  2. Steg 2: Tillsätt tacokryddmix, vatten, tacosås, majs, paprika och svarta bönor. Låt allt koka ihop i ca 5 minuter.
  3. Steg 3: Under tiden, blanda mjölk, vetemjöl, ägg, salt och peppar i en separat skål för att göra pajskalet.
  4. Steg 4: Häll köttfärsblandningen i en pajform och strö över den rivna osten.
  5. Steg 5: Häll sedan över pajskalet och jämna till ytan.
  6. Steg 6: Grädda i ugnen i ca 30-35 minuter tills pajen fått fin färg och pajskalet är genomgräddat.
  7. Steg 7: Servera tacopajen med en fräsch sallad och eventuellt lite extra tacosås.
Drömmar
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up