Mormors mjuka pepparkaka
Recept på Mormors mjuka pepparkaka
Ingredienser:
- 3 dl vetemjöl
- 2 dl socker
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk malen kanel
- 2 tsk malen ingefära
- 1 tsk malen kardemumma
- 1 tsk malda nejlikor
- 2 ägg
- 150 g smält smör
- 2 dl mjölk (gärna filmjölk)
Gör så här:
- Blanda ihop vetemjöl, socker, bakpulver, kanel, ingefära, kardemumma och nejlikor i en bunke.
- Tillsätt ägg, smält smör och mjölk. Rör om till en jämn smet.
- Häll smeten i en välsmord och bröad form.
- Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 40-45 minuter. Kakan ska vara mjuk men inte kladdig inuti.
- Låt kakan svalna i formen i några minuter innan den stjälps upp på ett fat.
Tips:
Denna pepparkaka blir extra saftig av att använda filmjölk istället för vanlig mjölk. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass!