Rostade kastanjer

Table
  1. Recept på Rostade kastanjer
    1. Ingredienser
    2. Tillagning
    3. Servering

Recept på Rostade kastanjer

Ingredienser

  • 500g kastanjer
  • 1 matsked olivolja
  • 1 tesked salt

Tillagning

  1. Förvärm ugnen till 200°C.
  2. Gör ett snitt i skalet på varje kastanj.
  3. Ta en ugnsform och placera kastanjerna i den.
  4. Blanda olivolja och salt, och häll över kastanjerna. Blanda väl så att alla kastanjerna täcks med olja och salt.
  5. Placera ugnsformen i ugnen och rosta i cirka 20-25 minuter, eller tills skalet är brunt och spricker.
  6. Ta ut kastanjerna från ugnen och låt svalna något innan du serverar dem. Skala dem direkt efter att de är tillräckligt svala för att hantera, eftersom de blir svårare att skala när de svalnat helt.
You may also be interested in:  Lussebullar

Servering

Servera de rostade kastanjerna varma som en härlig snacks eller som tillbehör till andra rätter.

Clam chowder (musselsoppa)
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up