Grekisk skinkstek

Table
  1. Grekisk skinkstek
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Grekisk skinkstek

Ingredienser:

  • 1 kg skinkstek
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 citron

You may also be interested in:  Världens godaste äppelsmulpaj

Gör så här:

  1. Krama saften ur citronen och blanda den med olivolja, pressad vitlök, oregano, timjan, salt och peppar i en skål.
  2. Gnid in skinksteken med marinaden och låt den stå och dra i kylskåpet i minst 2 timmar.
  3. Ta ut skinksteken och låt den komma upp till rumstemperatur cirka 30 minuter innan tillagning.
  4. Värm upp grillen eller ugnen till 180°C.
  5. Grilla eller stek skinksteken i cirka 20-25 minuter per kilo, eller tills den har en innertemperatur på 68°C.
  6. Ta ut skinksteken och låt den vila i folie i cirka 10 minuter innan du skär upp den i skivor.
You may also be interested in:  Saftig sockerkaka

Njut av din läckra grekiska skinkstek!

Västerbottenostpaj
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up