Grekisk skinkstek
Grekisk skinkstek
Ingredienser:
- 1 kg skinkstek
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- 1 citron
Gör så här:
- Krama saften ur citronen och blanda den med olivolja, pressad vitlök, oregano, timjan, salt och peppar i en skål.
- Gnid in skinksteken med marinaden och låt den stå och dra i kylskåpet i minst 2 timmar.
- Ta ut skinksteken och låt den komma upp till rumstemperatur cirka 30 minuter innan tillagning.
- Värm upp grillen eller ugnen till 180°C.
- Grilla eller stek skinksteken i cirka 20-25 minuter per kilo, eller tills den har en innertemperatur på 68°C.
- Ta ut skinksteken och låt den vila i folie i cirka 10 minuter innan du skär upp den i skivor.
Njut av din läckra grekiska skinkstek!