Rimmad fläsklägg med lingonchutney

Table
  1. Recept: Rimmad fläsklägg med lingonchutney
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Rimmad fläsklägg med lingonchutney

Ingredienser:

  • 1 kg rimmad fläsklägg
  • 2 lagerblad
  • 10 svartpepparkorn
  • 1 gul lök
  • 5 dl lingon
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 tsk malen kanel
You may also be interested in:  Saltgurka

Gör så här:

  1. Skölj av fläskläggen noggrant under kallt vatten för att få bort eventuell sältlake.
  2. Lägg fläskläggen i en stor gryta och täck med vatten.
  3. Tillsätt lagerblad, svartpepparkorn och grovhackad lök.
  4. Låt koka upp och skumma av ytan.
  5. Sänk värmen till medel och låt sjuda i cirka 1,5-2 timmar tills fläskläggen är mört och faller från benet.
  6. I en separat kastrull, blanda lingon, socker, äppelcidervinäger och kanel.
  7. Låt lingonchutneyn koka upp och sjuda på svag värme i cirka 10 minuter.
  8. Servera den rimmade fläskläggen med varm lingonchutney.
You may also be interested in:  Kyckling i hoisinsås

Njut av din rimmade fläsklägg med lingonchutney!

Jordgubbs- och rabarbermarmelad med vanilj
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up