Lysande gul fiskgryta
Lysande gul fiskgryta
Ingredienser:
- Torskfilé - 500g
- Lök - 1 stor
- Morot - 2 stycken
- Potatis - 3 stycken
- Citron - 1 stycken
- Fisksbuljong - 1 tärning
- Grädde - 2 dl
- Gurkmeja - 1 tesked
- Smör - 2 matskedar
- Salt och peppar efter smak
Tillagning:
- Skär torskfilén i mindre bitar och krydda med salt och peppar.
- Skala och hacka löken.
- Skala och skär moroten i tunna skivor.
- Skala och skär potatisarna i mindre bitar.
- Pressa saften från citronen.
- I en stor gryta, smält smöret och fräs löken tills den blir lite mjuk.
- Tillsätt morot, potatis och citronsaft. Rör om väl.
- Tillsätt fiskbuljong och häll i tillräckligt med vatten för att täcka ingredienserna.
- Låt det koka tills potatisen är mjuk och genomkokt.
- Tillsätt torsken och grädden. Rör om försiktigt.
- Strö över gurkmeja och rör om igen. Låt det puttra i ca 5 minuter.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera den lysande gula fiskgrytan varm och njut!
Viktigt:
Var noga med att fiskbuljongen är helt upplöst innan du tillsätter resten av ingredienserna.
Se till att inte överkoka fisken för att undvika att den blir torr.