Lysande gul fiskgryta

Table
  1. Lysande gul fiskgryta
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Viktigt:

Lysande gul fiskgryta

Ingredienser:

  • Torskfilé - 500g
  • Lök - 1 stor
  • Morot - 2 stycken
  • Potatis - 3 stycken
  • Citron - 1 stycken
  • Fisksbuljong - 1 tärning
  • Grädde - 2 dl
  • Gurkmeja - 1 tesked
  • Smör - 2 matskedar
  • Salt och peppar efter smak

Tillagning:

  1. Skär torskfilén i mindre bitar och krydda med salt och peppar.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Skala och skär moroten i tunna skivor.
  4. Skala och skär potatisarna i mindre bitar.
  5. Pressa saften från citronen.
  6. I en stor gryta, smält smöret och fräs löken tills den blir lite mjuk.
  7. Tillsätt morot, potatis och citronsaft. Rör om väl.
  8. Tillsätt fiskbuljong och häll i tillräckligt med vatten för att täcka ingredienserna.
  9. Låt det koka tills potatisen är mjuk och genomkokt.
  10. Tillsätt torsken och grädden. Rör om försiktigt.
  11. Strö över gurkmeja och rör om igen. Låt det puttra i ca 5 minuter.
  12. Smaka av med salt och peppar.
  13. Servera den lysande gula fiskgrytan varm och njut!

Viktigt:

You may also be interested in:  Pannkakor - grundsmet

Var noga med att fiskbuljongen är helt upplöst innan du tillsätter resten av ingredienserna.

Se till att inte överkoka fisken för att undvika att den blir torr.

Långkokt högrevschili
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up