Savoykål i ugn med parmesan och rostade hasselnötter

Table
  1. Recept: Savoykål i ugn med parmesan och rostade hasselnötter
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Savoykål i ugn med parmesan och rostade hasselnötter

Ingredienser:

  • 1 savoykålshuvud
  • 50 g parmesan, riven
  • 50 g hasselnötter, rostade och grovhackade
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar

Gör så här:

  1. Förvärm ugnen till 200 grader Celsius.
  2. Skär savoykålen i grova bitar och ta bort den grova stammen.
  3. Placera savoykålen i en ugnssäker form.
  4. Häll olivolja över kålen och strö över salt och svartpeppar. Blanda väl.
  5. Sätt in formen i ugnen och baka i ca 20-25 minuter, tills kålen är mjuk och har fått fin färg.
  6. Strö över den riven parmesanen och de rostade hasselnötterna.
  7. Gratinera i ugnen i ytterligare 5 minuter, tills parmesanen har smält och fått en gyllene färg.
  8. Ta ut formen ur ugnen och låt svalna något innan servering.
You may also be interested in:  Injera – Etiopiskt tunnbröd

Tips: Servera savoykålen som en sidorätt eller som en fristående rätt tillsammans med exempelvis grillat kycklingbröst eller lax.

Chilibönsås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up