Linscurry med kokosmjölk och lime
Recept: Linscurry med kokosmjölk och lime
Ingredienser:
- 1 burk kokosmjölk
- 200 g röda eller gröna linser
- 1 st lök, finhackad
- 2 st vitlöksklyftor, pressade
- 1 st röd chili, finhackad (valfritt)
- 1 msk färsk ingefära, riven
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk koriander
- Saften från 1 lime
- Färsk koriander för garnering
- Salt och svartpeppar efter smak
- Olja för stekning
Gör så här:
- Steg 1: Skölj linserna väl och låt dem rinna av.
- Steg 2: Hetta upp olja i en gryta och tillsätt lök, vitlök och chili (om du vill ha lite hetta). Fräs på medelhög värme tills löken blir mjuk och genomskinlig.
- Steg 3: Tillsätt ingefära, gurkmeja, spiskummin och koriander. Fräs i ytterligare någon minut tills kryddorna doftar gott.
- Steg 4: Tillsätt linserna och rör om så att de täcks av kryddorna.
- Steg 5: Häll i kokosmjölken och låt curryn sjuda på låg värme i cirka 20-25 minuter, eller tills linserna är mjuka och krämiga.
- Steg 6: Smaka av med salt, peppar och pressad limejuice.
- Steg 7: Servera linscurryn varm, gärna med ris eller naanbröd. Garnera med färsk koriander.
Tips: Du kan också lägga till olika grönsaker som t.ex. morötter, spenat eller paprika för att få en mer färgglad curry.