Lins- och potatissoppa med persiljesalsa

Table
  1. Recept: Lins- och potatissoppa med persiljesalsa
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Lins- och potatissoppa med persiljesalsa

Ingredienser:

  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 dl röda linser
  • 4 potatisar, skalade och tärnade
  • 1,5 liter grönsaksbuljong
  • 1 tsk spiskummin
  • Salt och peppar efter smak
  • 1 dl färsk persilja, hackad
  • 2 msk olivolja
You may also be interested in:  Krusbärspaj

Tillagning:

  1. Hetta upp olivoljan i en stor kastrull på medelhög värme.
  2. Tillsätt den hackade löken och vitlöken, och sautera tills de är mjuka och genomskinliga.
  3. Tillsätt linser, potatis, spiskummin och grönsaksbuljong.
  4. Låt soppan koka upp och sänk sedan värmen till låg och låt sjuda i cirka 20 minuter tills potatisen är mjuk och linserna är genomkokta.
  5. Ta av soppan från värmen och använd en stavmixer för att mixa soppan till en slät konsistens.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Blanda den hackade persiljan med lite olivolja för att göra salsan. Servera soppan med persiljesalsan på toppen.
You may also be interested in:  Veckosallad

Denna lins- och potatissoppa är både näringsrik och läcker. Det är en perfekt rätt att njuta av under kalla vinterdagar!

Skrivet av: Din Web Blogger

Kyckling pad thai
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up