Hemmagjord gnocchi

Table
  1. Hemmagjord gnocchi
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Hemmagjord gnocchi

Ingredienser:

  • 500 g potatis
  • 150 g vetemjöl
  • 1 ägg
  • En nypa salt

Gör så här:

  1. Börja med att koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är mjuk. Skala och låt svalna något.
  2. Mosa potatisen fint i en skål.
  3. Tillsätt vetemjölet, ägget och en nypa salt. Blanda ihop allt till en deg.
  4. Strö lite vetemjöl på en arbetsyta och dela degen i mindre bitar.
  5. Rulla ut varje degbit till en lång rulle, cirka 1 cm tjock.
  6. Skär rullen i små bitar, cirka 2 cm långa. Använd gärna en gaffel för att göra mönster i gnocchin.
  7. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i gnocchin. När de flyter upp till ytan är de klara, vilket tar ca 2-3 minuter.
  8. Ta upp gnocchin med en hålslev eller sil och låt rinna av väl.
  9. Servera gnocchin med valfri sås och njut!
You may also be interested in:  Busenkel broccolisoppa

Tips:

  • För en variation kan du prova att tillsätta smakrika örter eller kryddor i degen, såsom basilika eller parmesanost.
  • Servera gnocchin med en tomatsås, pesto eller smält smör och riven parmesanost.
  • Gnocchin kan även frysas in om du vill spara några till senare.
Kebabrulle
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.