Morotsfrallor

Table
  1. Morotsfrallor
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Morotsfrallor

Ingredienser:

  • 300g morötter, riven
  • 25g jäst
  • 2 dl mjölk
  • 50g smör, rumstempererat
  • 1 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kardemumma
  • 10 dl vetemjöl

Gör så här:

  1. Blanda jästen med mjölken i en stor bunke.
  2. Tillsätt sedan morötter, smör, socker, salt och kardemumma. Blanda ordentligt.
  3. Tillsätt vetemjölet, lite i taget, och knåda degen väl tills den blir elastisk och smidig.
  4. Låt degen jäsa under en bakduk i ca 1 timme, eller tills den dubblat i storlek.
  5. Sätt ugnen på 225°C.
  6. Dela degen i 12-16 bitar och forma runda bullar.
  7. Lägg bullarna på en plåt täckt med bakplåtspapper och låt dem jäsa i ytterligare 30 minuter.
  8. Pensla bullarna med uppvispat ägg eller mjölk.
  9. Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter, eller tills bullarna har fått en gyllenbrun färg.
  10. Ta ut bullarna ur ugnen och låt dem svalna på ett galler.
You may also be interested in:  Chicken tikka masala

Tips:

Dessa fantastiska morotsfrallor är perfekta att njuta av till frukost eller som en läcker eftermiddagssnack. För extra smak kan du tillsätta russin eller nötter i degen.

Syrlig räkceviche
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up